DE UITWERKING| VAN DE (DONKERE) NIEUWE MAAN IN VISSEN

Energetische update – 14 Maart 2021 – 17 Maart 2021

Je kunt wellicht de “druk” of zwaarte van de Nieuwe maan al dagen hebben gevoeld. Met zware innerlijke processen en veel emoties die zich meester van jouw maakten. Vele uitdagingen die op jouw pad kwamen.

In mijn journaal leg ik uitgebreid uit wat er gebeurd is en nog gaande is in de collectieve energie op dit moment.

Symptomen: Moeite met slapen/wakker liggen/piekeren/midden in de nacht wakker worden en moeite om dan weer de slaap te vatten, hoofdpijn, schuring rond het 3e oog (pijn in het voorhoofd), wazig zien, misselijkheid, moeite met eten, last van de darmen maar kan ook andersom; behoefte aan opvulling, vraatzucht, hang naar vet, suiker en cafeïne, kwesties uit het verleden, sentimenteel, gefrustreerd/gepikeerd/geïrriteerd, lucide dromen/dromen over het verleden, korte lontjes/ongekende boosheid, energetische aanvallen (triggers en tests).

2 STELLIUMS GAANDE / CONFLICTEN / DUALITEIT
De maan in Vissen RAAKT altijd en raakt altijd DIEP.
We hadden een flink stellium in Vissen + een stellium in Waterman wat zorgt voor conflicten en dualiteit in de energie. Aan de ene kant heel gevoelig en op zoek naar verbinding en aan de andere kant juist vrijheidsdrang en op zoek naar jouw eigen waarheid.
Nu is de maan naar Ram gegaan, de 2 stelliums zijn nog gaande en is er nòg meer een conflict energie voelbaar. Er kan een hoop zijn ontploft de afgelopen dagen en ook nare dingen zijn gebeurd. Hier ga ik verderop in dit journaal nog verder op in.

DUALITEIT, WIE HEEFT HET GOED MET JE VOOR? WIE OF WAT KAN IK (NOG) VERTROUWEN?
Weet dat deze topics spelen door de dualiteit in de energie. Je bent niet gek aan het worden. De energie is momenteel echt gek aan het doen en kan je bij tijd en wijle tot waanzin drijven.

Vanwege nare dingen die er gebeurd zijn afgelopen week kan het dat je met dit onderwerp speelt momenteel. Er is misschien iets heel naars gezegd of gedaan. De energie haalde veel narcistische rotzooi naar boven bij mensen en ook toxiditeit. Destructieve dingen kunnen er zijn gezegd of gedaan.

Op dit moment hoef je niets te doen met dit onderwerp, laat het even een paar dagen bezinken. Maar vergeet het niet.
Het kan zijn dat iemand zijn/haar ware aard heeft laten zien en dat je dan dient te accepteren. Jezelf ervoor dient te beschermen en misschien zelfs jouw kinderen.

GRENZEN AANGEVEN / BEGRENZEN -> TEN VOLLE GAAN LEVEN
Het is lastig om in zo een heftige energie jouw grenzen aan te geven op een contructieve manier, op een liefdevolle manier. Veel komt niet aan, alsof je een andere taal spreekt. Dus soms moet je duidelijker zijn of harder zijn. Maar dat wordt niet altijd even goed opgepakt.

Hoe dan ook is het heel erg belangrijk om bij jouw eigen waarheid te blijven.

Je voelt deze grenzen niet voor niets. Je hebt misschien veel te lang over jouw grenzen heen laten gaan. Je hebt misschien veel te lang naar de pijpen gedanst van iemand of jezelf klein gehouden. Maar daarvoor ben jij hier helemaal niet op deze mooie aarde. Jij bent hier voor jou en om de volle ervaring van JOU te leven. Dus niet 1 of andere onderdrukte versie van jouzelf.

Als iemand gekwetst is door jouw waarheid of door jouw grenzen dan mag je dat bij die persoon laten. Vaak is het zo dat deze persoon het wel makkelijk vond, de omgang met jou zo. En nu gekwetst is omdat hij/zij geen toegang meer heeft tot dat deel van jou.
Daardoor kan iemand gaan spartelen.
Je hoeft jezelf niet te blijven uitleggen en te verantwoorden. Jouw waarheid is jouw waarheid en jouw grenzen zijn jouw grenzen.

RUIMTE SCHEPPEN VOOR HET NIEUWE – LOSLATEN
Oh, wat zijn we dol op dit onderwerp! (sarcasme). Want wat wil ons menselijke toch graag vasthouden aan wat bekend voor ons is. Ongeacht of we onszelf daarmee kwetsen.

Deze nieuwe Maan staat voor Loslaten, loslaten wat jou niet meer dient. Loslaten wat niet VOOR jou werkt maar TEGEN jou. Loslaten wat jou energie kost in plaats van dat het jou energie oplevert.
Loslaten wat GEEN liefde is. Deze illusie doorprikken/doorzien.

En daarmee, pijnlijk, ook bepaalde mensen loslaten of bepaalde illusies loslaten, luchtkastelen. Wat gecreëerd is tijdens Mercurius Retrograde stort nu als een kaartenhuis in elkaar. Wat gecreëerd is uit impulsen houdt geen stand. Wat gecreëerd is met verkeerde intenties barst uit elkaar.

Vissen staat voor de waarheid en dicht bij jouw hart blijven. Wat WIL je echt? Wat VOEL je echt? En past het wel echt bij jou?

In dit proces is het mooi om dingen los te laten, spullen die niet meer bij jou passen. Om echt een grote schoonmaak te gaan houden, zowel in jouw hoofd, in jouw persoonlijke leven als in jouw huis. Maak nog geen keuzes om nieuwe dingen aan te schaffen, daarvoor is deze energie nog te impulsief, breng ook geen extreme veranderingen aan in jouw uiterlijk en ga ook niet impulsief daten nu om de leegte of pijn op te vullen, dat is gedoemd om te mislukken.

DOORVOEL WAT GEVOELD MOET WORDEN
Diep, dieper, diepst, dat is wat ik altijd schrijf bij de maan in Vissen en wat zijn we diep gegaan en wat was het donker.
Alsof we tot de bodem van de oceaan zijn gezonken, koud en donker. In de schaduw. Zoekende naar houvast, maar niets om je aan vast te grijpen.

Veel schaduwstukken dienen zich aan. Veel innerlijk kindwerk. Het mooie kleine kindje in jou schreeuwt om gezien en gevoeld te worden. Om jeZelf NU te geven wat je in het verleden gemist hebt. Geruststelling, koestering, geZien worden. De bevestiging dat je er mag zijn van JouZelf.

En ook om te begrenzen. Jij hebt het NU in jou om grenzen te stellen, dat wat je vroeger niet durfde. Als iemand een kutopmerking maakt ZEG er direct iets van, laat weten dat je er niet van gediend bent. Een sneer, een steek onder water. Accepteer het gewoon niet.
Zulke dingen zijn kleine energetische aanvallen en komen altijd voort uit onzekerheden van een ander. Tolereer het niet en geef het terug aan de ander.

DINGEN UIT HET VERLEDEN VERWERKEN / OUDE PIJNSTUKKEN EEN PLEKJE GEVEN
Dingen uit het verleden komen nu volop aan bod. Zowel in jouw dromen als in het wezenlijke, mensen uit het verleden dienen zich aan of er komt een ouderwetse trigger op jouw pad die jouw regelrecht terugbrengt naar oude pijnstukken, pijnstukken van je niet goed genoeg voelen, niet beschermd zijn, niet gezien zijn, altijd het buitenbeentje zijn, afgewezen om jouw uiterlijk of om een karaktertrek.

Er kunnen diepe triggers aangeraakt worden en die kunnen jou naar diepe zielenpijn brengen.
Het kan ook zijn dat dit via jouw kind of partner gebeurd, of OOK bij jouw kind of partner. Dit speelt volop. Jouw kind kan ook iets bij jou triggeren of een bepaald voorval van wat er gebeurd is afgelopen week met jouw kind. All is connected.
Maar niets gebeurd zonder reden, onthoud dat.

X-RAY OGEN – ALLES DOORZIEN / DOORPRIKKEN
Het kan zijn dat je alles de afgelopen week door een hele heldere scherpe bril zag. Pijnlijk, niets leek meer verborgen. Alles in het volle licht.
Maskers die afvallen, situaties die niet waren wat ze leken. Mensen die niet waren wie ze beweerden te zijn.

Maar ook de maatschappelijke illusie en de politiek. Voor sommigen van ons is het niet meer om aan te zien en net 1 grote slapstick-show.

KARMA – JE KRIJGT WAT JE GEEFT OF GEGEVEN HEBT
Het kan heel hard zijn momenteel. Pijnlijk. Je hebt misschien heel veel gegeven in een bepaalde situatie en krijgt nu een mes in je rug. Of je had een bepaalde hoop en het blijkt dat de ander hele andere intenties had.

Maar juist veel mensen met slechte bedoelingen en intenties krijgen in deze energie de deksel op de neus. Niets blijft onopgemerkt. Niets blijft in de schaduw liggen. Niets blijft ongezien. Toxic gedrag wordt ZEKER opgemerkt. Rotopmerkingen worden ZEKER gehoord. Naar gedrag wordt ZEKER gezien en onzuiverheid ook.
Een grote kans voor mensen die niet zuiver leven en handelen dat zij veel gaan kwijtraken de komende tijd. Mensen, spullen, dingen.

Als iets anders is gelopen of op een harde manier is geëindigd. Weet dat alles met een reden gebeurd. Het kan zijn dat je bescherming hebt gekregen tegen een nog grotere gekwetstheid. Dingen gebeuren om jou iets te leren. Ook soms dat je leert dat niet iedereen hetzelfde hart heeft als jij. Niet iedereen hetzelfde voor jou zou doen. Niet iedereen heeft het goed met je voor. En vaak wist je van te voren al dat iets of iemand twijfelachtig was en ging je er toch mee in zee. Helaas komt Karma dan ook om de hoek kijken om je op je flikker te geven, unfortunately. Wie niet horen wil moet maar voelen. AUW AUW AUW.

Als je in een hoge energie zit zal je merken dat je dit soort dingen steeds beter kunt handelen. Wat eerder een groot drama leek is nu een pijnlijke en harde levensles maar het brengt je wel verder. Kijk naar wat situaties en dingen je brengen in plaats van dat je kijkt naar wat je verloren hebt. Je bent altijd een mooie ervaring rijker. Mooie herinneringen rijker, koester ze!

PIJNLIJKE EINDES / RELATIES / WERK ETC
Er zijn veel conflicten nu, ruzies, in relaties maar ook in familiare sfeer. Het gaat er niet altijd even leuk en aardig aan toe en het kan soms ook HARD tegen HARD zijn.

Op het werk kunnen lelijke dingen zich openbaren of lelijke dingen gebeurd zijn.

Het kan dat je zelf kiest om te stoppen met bepaald werk dat niet meer bij jouw energie past of dat er voor jou een beslissing wordt gemaakt.

Hetzelfde in relaties en ook met contracten of samenwerkingen.
Momenteel gaat men echt voelen naar wat nog resoneert. Wat is oude energie? Wat is nieuwe energie? Wat draagt bij aan jouw grootste goed? Wat GEEFT jou energie?
Wat GEEFT jouw leven invulling? Wat maakt jou ècht gelukkig?

Dit kan leiden tot pijnlijke beslissingen en keuzes waarbij de ander verward en gekwetst achterblijft. En hele lelijke financiële conflictsituaties kunnen ontstaan vanwege de toxidideit van de wederpartij.

Er is echt een narcistische overkill momenteel. Er wordt flink gesparteld, flink geschopt en flink gestoken. Alles om de ander maar te raken en ook vooral zelf niet te hoeven voelen wat er nou daadwerkelijk gebeurd (is) en wat het eigen aandeel is.

JOUW ZIEL HUNKERT NAAR ZINGEVING
Met de nieuwe maan mogen we gaan naar het Nieuwe, het oude achter ons laten.
Hoewel we momenteel nog lekker aan het struggelen zijn met het oude en lekker in dat emotionele prutje kunnen blijven zitten, voelen we ook dat onze ziel borrelt. Ons hartje klopt naar dat grootse wat er voor ons te wachten staat.

De nieuwe energie die volop voelbaar is en zichtbaar is. Als de lente, als lentekriebels.
Dat verlangen naar al het moois, naar kleur, naar nieuw leven.
Wij creëren alles zelf. Wij creëren ons eigen leven. Wij bepalen helemaal zelf hoe we ons leven invullen.

Meer dan ooit voel je de roep van jouw Ziel om jouw leven zingeving te geven. Om jouw leven niet te slijten op de automatische piloot maar ècht te gaan voelen waar je naar verlangd en daar ook voor te gaan. Ook als dat betekent dat je daarvoor iets anders, wat veel voor je betekent of betekent heeft moet opgeven.

KNOPEN DOORHAKKEN / BESLISSINGEN MAKEN
Je weet zelf wel wat er nodig is om bepaalde veranderingen aan te brengen in jouw leven.
Soms kan een subtiele verandering, bijvoorbeeld in jouw dagelijkse ritme al een heel verschil maken. Of in jouw dieet. Meer tijd doorbrengen in de natuur of met familie of vrienden. Meer connecten. Meer delen. Meer present zijn dus meer leven in het NU in plaats van je druk te maken om wat is geweest of wat nog moet komen.

Sommigen moeten een stap zetten voor onze gezondheid. Oogarts, tandarts, fysio, een checkup of juist een stap richting homeopathie, richting een sjamaan of coach, om eindelijk van die vermoeidheid af te komen of om eindelijk meer flow te krijgen in het leven. Of die healing te plannen die je al zolang uitstelt.
Do that! Doe wat goed voelt voor JOU en wat nodig is om je beter te gaan voelen en voor jezelf te zorgen. Zet jeZelf op de eerste plaats! Zonder schaamte en zonder schuld.

WAT NIET MEER RESONEERT VALT (VANZELF) WEG
Dit is pijnlijk voor velen, want bepaalde situaties hebben ineens geen grip meer op jou, of bepaalde mensen. Of misschien zelfs geld. Je ziet dat iets een illusie was en het heeft geen vat meer op je.

Het hoeft je helemaal geen moeite te kosten. Je hoeft er niets voor te doen. Het valt vanzelf weg.
Soms moet je wel een moedige keuze maken om een bepaald lijntje door te knippen of iemand compleet weg te laten vallen. Maar het zal ontzettend veel opluchting geven en ruimte scheppen voor iets nieuws om in jouw leven te kunnen bloeien.

Geef hier ruimte aan. Geef ruimte aan wat je voelt. Maar geef ook aandacht aan wat pijn doet. Geef aandacht aan de pijn die gepaard gaat met het loslaten. Geef aandacht aan de pijn die je voelt bij het loslaten van de illusie of het luchtkasteel dat je in jouw hoofd gevormd had. Het is helemaal okay.

WAT BIJ JE PAST GAAT NAAR JE TOEKOMEN
Als je durft te kiezen om wat niet meer bij je past los te laten en ook om knopen door te hakken en lekker “op te ruimen” dan komt ook naar jou toe wat beter bij je past.
Wat wèl bij jouw energie past.

Het Universum is momenteel heel rijkelijk met het uitdelen van cadeautjes en het uit laten komen van mooie manifestaties en creaties.
Doe het innerlijke werk en je wordt beloond. Je zal het snel voelen en merken.

Mooie complimentjes komen jouw kant op. Mooie verrijkende verbindingen. Mooie attenties.
Het leven heeft zoveel overvloed voor jou als je durft te denken in mogelijkheden/oplossingen in plaats van in problemen.

DURF TE CREËREN
Durf te gaan voor iets nieuws. Voor die hobby die je al zolang niet durft aan te gaan. Of die ligt te verstoffen op zolder. Ook oude hobbies kunnen weer gaan lonken. Creativiteit die je vroeger in je had kan popelen om tot expressie te komen.

Durf creëert sowieso. Angst blokkeert, saboteert en verstikt. Durf, moed en passie zetten de deur open voor nieuwe dingen, nieuwe mogelijkheden en nieuwe kansen.

De energie van deze maan zal nog een paar dagen doorsudderen.
We hebben flink wat te verwerken en te processen maar er komt ook iets heel moois aan, vertrouw daarop.

Voel de kracht in jeZELF. De potentie die jij in je draagt. De vruchtbaarheid voor jouw plannen voor de toekomst.

Het zijn de illusies vanuit 3D die verdwijnen om te creëren wat mogelijk is in de 5D werkelijkheid. Als wij durven los te laten, als wij durven om in overgave te gaan, in vertrouwen op wat er komen gaat dan kunnen we naar de nieuwe tijdlijn gaan dan kunnen we ons in de nieuwe energie bevinden, pas als het oude echt geen grip meer op je heeft. Als je vrij bent. Vrij van illusie.

Ik wens je hele mooie dagen.
Alle liefs!

Namasté,
Kimberley Kooijman

Berichten gemaakt 66

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

DE UITWERKING| VAN DE (DONKERE…

door Kimberley tijd om te lezen: 10 min
0