ONDERSTEUNEND ENERGETISCH / KOSMISCH JOURNAAL NIEUWE MAAN IN TWEELINGEN 22-05-2020

De energie is dik en stroperig, alsof er een loden deken om je heen hangt, een zwaar hoofd, mist in je hoofd. Het minste of geringste veroorzaakt schuring, weerstand, frustratie. Je kan de slaap niet vatten, je voelt je moe en hebt meer behoefte aan slaap, hoofdpijn, misselijkheid, veel rugpijn, pijn in je schouders, reumatische pijnen, pijn in je achterhoofd en nek (je nek kan vastzitten), je hebt last van hartkloppingen, nachtelijk zweten, chagrijnigheid, moeilijk je bed uit komen, moeilijk op gang komen, overprikkeldheid, liever niet aangeraakt willen worden, wazig zicht/dubbel zien, jaloezie, afgunst, koppigheid.
Het is inderdaad weer zover, de energie van de Nieuwe maan is al een aantal dagen goed te voelen en ook de vele planeten die Retrograde staan en gaan momenteel.

DIEPGAAN
In de tijden waarin we emotioneel diep gaan ligt de grootste transformatie. Maar dat neemt niet weg dat dit niet weer een heftige tijd is.
Deze Nieuwe maan sluit feilloos aan op de Volle maan in Schorpioen en heeft qua heftigheid een behoorlijke overlap.
Alles wat los werd getrild door de Volle maan mag nu nogmaals worden herzien maar door een andere bril.
Veel mensen voelen zich nu angstig en weten zich geen raad in deze hele situatie of zijn boos.
Hebben echt even geen idee welke kant ze op moeten of wat er allemaal komen gaat en wat ze er aan kunnen doen.
Sommigen mensen zijn in paniek en worden overvallen door hun emoties of voelen verslagenheid.


Er zijn flink wat veranderingen gekomen doordat er vele planeten retrograde zijn gegaan, ook is er een flinke stijging in de schumann resonantie en onze lichamen moeten hier aan wennen.
Dat veroorzaakt dus schuring en ook de hoofdpijn en moeheid. GeĆÆrriteerdheid en veel weerstand en moeilijk vooruit komen.


Er is mogelijk in jouw leven ook een hoop veranderd in korte tijd. Het voelt alsof je in een achtbaan zit en echt even moet bijkomen van alles.
En daarbij de Nieuwe Maan-energie in Tweelingen. Het is weer een schizo-energie. Een beetje een maanenergie from hell.
Waarom? Omdat Tweelingen een Ego energie is. De maan in Tweelingen vertegenwoordigd de schaduwkanten van de Tweelingen, de negatieve aspecten dus.


En ook al ben je geen Tweelingen, zul of kun je hier dus wel last van hebben. Jaloezie, koppigheid, roddelen, oordelen, competitiedrang, het hoogste woord willen hebben, bewijszucht maar ook verslavingszucht, ongeduldigheid, een onrustig en onbestemd gevoel, suikerzucht, sensatiezucht, tunnelvisie, behoeftig, sarcasme, kortzichtigheid, hardheid, gevoelloosheid.


Veel mensen gaan niet lekker op deze energie omdat deze energie totaal niet resoneert met wie zij zelf zijn of de karaktereigenschappen die ze zelf hebben. Dit zorgt voor een onrustig gevoel.


Je zult jezelf er op betrappen dat je deze dagen bepaalde uitspraken doet die niet van jou lijken. Je kunt er zomaar wat uitflappen.


Kijk wel weer uit dat je je niet mee laat slepen in andermans vuiligheid, discussies en sensatie.
Je hebt het misschien wel gezien maar sommigen maken er een wedstrijdje vernederen van.
Maar keep your thoughts clean and positive!

JALOERS?
Je kunt je nu dus ook jaloerser voelen dan normaal. Jouw eigen situatie vergelijken met die van iemand anders. Of pessimistisch zijn over jouw eigen situatie.
Het kan ook zijn dat je last hebt van andermans jaloerse gedrag en diegene dit op jou projecteert.
Waar ben je niet tevreden over? Ziet het er echt zo uitzichtloos uit?


SCHIZO ENERGY
De schizo-energie maakt dat je je aan de ene kant graag geliefd wilt voelen maar aan de andere kant een beetje gevoelloos voelt of juist radeloos en angstig.
Dit zorg sowieso tot verstarring en verharding en daardoor kan je momenteel even niet lekker in je vel zitten.
En daar vind je dan ook weer van alles van, want je ging net zo lekker! En dan nu dit weer!

HEEN EN WEER GESLINGERD IN EMOTIES
Op dit moment kan je heen en weer geslingerd worden door je eigen emoties. Je kan energiek wakker worden, vol goede zin en een paar uur later compleet uitgeput tollend op de bank zitten en de wereld om je heen haten. Overal klaar mee zijn en het niet meer zien zitten.
Alles kan op je af komen. Je moet zoveel doen maar je hebt totaal de puf niet. Je zou willen huilen, willen slapen, willen schreeuwen, maar je hebt gewoonweg de tijd er niet voor.

Wat te doen? Weerstand bieden tegen de moeheid heeft geen zin. Dus geef je er aan over. Neem liever je rust en geef ook toe aan jouw emoties, ook aan het schreeuwen, probeer jezelf te ontlasten, de ballast is nu voelbaar. Je hebt teveel gedragen de laatste tijd en dat komt er nu uit.

Je hebt je te lang groot gehouden. Sterk gehouden. Het gaat nu even niet meer. Het is echt even tijd om stil te staan bij jou zelf. Gooi het nodige verdriet eruit. Of sla de boosheid van je af op bv een kussen.

WILLEN WEGDRUKKEN OF VERDOVEN
We zijn geneigd om onze gevoelens uit de weg te gaan en onze leegtes op te vullen met bepaald gedrag. Vraatzucht, overmatig drinken, roken of koopzucht. Korte termijn behoeftes opvullen.

Maar in plaats van deze destructieve manieren toe te passen waardoor je hier niet mee aan de slag hoeft, kun je ook dwars door jouw emoties/gevoelens en gedachten heen gaan.

Er is niks mis met rouwen, huilen, je even somber voelen. Je weet dat dit tijdelijk is. Juist door het weg te drukken komt het vaak dubbel en dwars terug + je kunt jouw geld veel beter besteden!

STRIJDLUST & RUZIES

Mensen zijn op zoek naar een zondebok, iemand om hun frustraties op af te reageren. Maar er is ook veel concurrentiestrijd in deze energie. Competitiedrang. Het spel wordt alleen maar gespeeld als jij meespeelt. Of laat jij je gebruiken als speelbal?

Tweelingen is een strijdlustig persoon als het gaat om ruzies, winnen van discussies en krachten meten. Dus als je iets aangaat deze weken, maak je borst maar nat! En kies jouw tegenstander zorgvuldig uit en zorg dat de messen geslepen zijn (spreekwoordelijk dan he? šŸ˜‰ ).

Helaas zul je gaan merken dat er ook strijd gaat zijn die jij niet gaat winnen en je zal de handdoek in de ring moeten gooien of eieren voor je geld moeten gaan kiezen.

Het beste kun je bepaalde strijd dus ook NIET voeren. Het kost in deze stroperige energie al extra energie. Moet je dat wel willen? En is het niet gewoon een ego-dingetje?

Waarschijnlijk zonde van je tijd of er is een betere manier.
In relaties zal er ook veel onenigheid ontstaan en kan er echt een vijandige sfeer ontstaan. Ruzies die al lange tijd in de lucht hangen komen er meestal rond de volle maan uit.

De lucht moet opgeklaard worden tussen jullie maar in deze energie komen er alleen maar hele nare dingen uit wat alleen maar voor meer verwijdering zal zorgen.

Na Nieuwe Maan zal de energie fijner worden, Venus Retrograde brengt op het gebied van liefde en relaties vele mogelijkheden en veranderingen. Hierover schrijf ik uitgebreid in mijn Venus Retrograde special!

PATRONEN DOORBREKEN – HELING
De afgelopen maanden stonden in het teken van patronen doorbreken en op zoek zijn en gaan naar een diepere heling. Om eindelijk ĆØcht verder te komen en bepaalde zaken niet meer aan te trekken of juist volledig anders te doen.
Hier gaat meer tijd en energie inzitten dan je denkt. Ook in de nacht ben je hier nog mee bezig en verwerk je dit, waardoor je overdag nog erg vermoeid kunt zijn.

Door alle planeten die retrograde gaan/staan komt dit in een stroomversnelling en kun je mega resultaten gaan boeken in jouw groei. Ga zo door, moedig mens!

UITSTELLEN VAN ZAKEN – VERMOEIDHEID
Er zullen zaken uitgesteld gaan worden. Je zal geen zin hebben dat vervelende telefoontje te plegen of naar die bepaalde afspraak te gaan.
Ook kan er naar jou toe een afspraak afgezegd worden of flink wat vertraging zijn, mensen die te laat zijn of mensen die je gewoon zonder bericht laten zitten.

Je zult zelf ook merken dat je minder zin hebt om dingen te ondernemen. Zelfs al ben je normaal super actief. Het is echt een zware en vermoeiende energie. Het dwingt je om een stukje rustiger aan te doen, om zorgvuldig met je energie en tijd om te gaan. Om ook je rust te nemen en op te laden want je raakt makkelijker overprikkeld dan normaal.
Je hebt er gewoon echt even minder de kracht voor dan normaal.

BEWARE OF THE ENERGY PARASITES / 2-FACED PEOPLE
Opgepast voor energielifters/parasieten en mensen die je uit proberen te testen!

In deze tijd is een groep mensen zoekende, ze gaan niet lekker op deze energie en op de veranderingen in de maatschappij en ze zijn op meerdere plekken energie aan het halen of aan het askholen (informatie lospeuteren zonder er echt iets mee te doen, gewoon omdat het kan of omdat zij zich vervelen).

Omdat je al minder energie hebt zul je echt je grenzen moeten bewaken.
Soms zul je boos moeten worden of duidelijk maken dat je geen tijd hebt, de boodschap lijkt niet helemaal aan te komen

En kijk uit voor two-faced people die je overal bij proberen te betrekken, om hun verhalen de jouwe te maken, jou te taggen om hun verhalen te versterken, om hun frontje groter te maken. it shows.. Don’t fall for it.

Er zijn ook mensen die proberen om jou te triggeren of uit de tent te lokken. Sommigen kunnen ronduit provocerend zijn. Het is Ć©Ć©n en al ego. Je kunt kiezen om het niet persoonlijk te nemen en er niet in mee te gaan.

HET VERLEDEN SPEELT EEN ENORME ROL OP DIT MOMENT
Spoken uit het verleden kunnen weer opdagen (mensen uit het verleden). In de meeste gevallen willen ze iets komen halen, hebben ze iets van je nodig. Het kan soms oprecht overkomen, probeer goed te peilen wat iemands intenties zijn.

Maar door Venus Retrograde is het ook mogelijk dat een (ex-)geliefde “het licht” in heeft gezien en oprecht contact met je opneemt. Aan de toon zul je merken of het oude energie of nieuwe energie is.

Venus Retograde zorgt voor het verwerken van relaties en het verwerken van relatie-patronen en het herzien van de manier waarop jij liefhebt of lief hebt gehad. Er is zoveel veranderd en er verandert nog zoveel meer. Venus Retrograde zal hele grote veranderingen gaan aanbrengen in de liefde.

Het is een energie van “vroeger was alles beter”. Je kan erg terug verlangen naar vroeger. Was het nog maar even zo. Kon je nog maar even.. Maar ook exen denken weer veel aan elkaar en kunnen elkaar (online) op gaan zoeken of gaan flirten.

Je kan een relatie uit het verleden romantiseren of erg terug verlangen naar een romantische tijd die je hebt gehad.

BOOSHEID – GIFTIGHEID – DISCUSSIES KUNNEN UIT DE HAND LOPEN
Er hangt veel boosheid in de lucht, veel onmacht, onrecht, iets dat je is aangedaan of een ander is aangedaan en waar diegene nog mee zit. Allerlei onuitgesproken onenigheden. Verwijten. Het is nu net een stoofpotje dat lekker aan het pruttelen is en als je het dekseltje open doet in je gezicht spettert (of ontloft), niet fijn! En ook pijnlijk! Je kan soms echt denken, waar the fuck komt DIT ineens vandaan?!

Er zijn mensen die compleet uit hun stekker kunnen gaan, kunnen gaan flippen.

In het verkeer heerst veel agressie maar ook met shoppen, mensen hebben een opgejaagd gevoel dus dat zal je om je heen ook zeker merken.

Er zal zeer veel miscommunicatie plaats gaan vinden.

En mensen kunnen nu veel harder over komen of harde uitspraken doen. Tactloos overkomen (terwijl ze het misschien niet eens zo bedoelen).
Zelf kan je ook minder behoefte hebben aan praten over koetjes en kalfjes, small talk. Je hebt gewoon even geen zin in onnozel gelul. Je telefoon blijft maar overgaan door mensen die van alles van je wilen.

TWEELINGZIELEN/ ZIELSLIEFDE /SOULMATES

Er is verwarring. Er is hang naar oude liefdes en oude liefdessituaties spelen op in onze hoofden.

Deze energie heeft meerdere gezichten. De tweeling is speels en houdt van sex, van verleiding en afleiding. En deze dynamiek is merkbaar tussen sommige Tweelingzielen maar ook merkbaar met het daten of in contact met mensen van het andere geslacht. Er is veel geflirt over en weer en ook behoefte aan intimiteit.

Maar er is ook een bepaalde jaloersheid of controleer gedrag. Een drang om te bezitten op een toxic manier. Iets waar je wellicht helemaal niet van gediend bent.

Er kan iets voor gaan vallen wat je minder gaat vinden aan jouw Tweelingziel en waardoor je wat afstand kan willen.

Er is behoefte aan duidelijkheid maar door deze energie is het mogelijk dat 1 van de 2 slecht in zijn energie zit, wellicht zelfs beide.

Communiceren is nu zeer moeizaam. Jullie willen beide begrepen worden, beide willen jullie je ei kwijt waardoor er geen dialoog ontstaat. Er is geen balans. Er is geen praten – luisteren. Er is praten – praten. De zender staat aan maar de ontvanger staat uit.

Er is vertraging in het ontvangen van boodschappen dus pas als de conversatie voorbij is en je gaat nadenken zal de boodschap die je twin/soulmate over probeerde te brengen as doorkomen of aankomen.

Er is veel behoefte aan liefde en intimiteit maar ook dit is nu moeilijk te ontvangen. Zorg dat je op 1 lijn komt of spreek je angsten, twijfels of frustraties uit om te zorgen dat de ander je begrijpt. Je op een bepaalde manier gaan gedragen heeft weinig zin omdat de ander zich nu ook gevoeliger en prikkelbaarder voelt dan normaal en ook bepaalde behoeftes heeft.

Behoeftig, dat maakt deze energie jou. Maar waarnaar? Dat heb je niet helemaal duidelijk.
Door Venus Retrograde in Tweelingen kan alles de komende tijd anders komen te staan.
Hierover schrijf ik een uitgebreide Venus Retrograde Liefdesspecial die deze week nog uitkomt, deze wil je niet missen!

Wat kan ontstaan als jouw twin in een relatie zit is dat hij/zij nu juist naar jou vlucht. Thuis zal het geen koek en ei zijn in deze energie. Dus bij jou leuke energie halen is wenselijk (voor hem/haar).

Het is belangrijk om te leren jouw grenzen aan te blijven geven, je leert steeds meer de situatie te doorzien en het gedrag van jouw twin/soulmate te lezen/peilen.
Hoewel het altijd op een bepaalde manier onvoorspelbaar zal zijn.

Je kunt je op dit moment verdrietig voelen omdat je juist zo de behoefte hebt om samen te zijn. Of die fijne woorden te horen van jouw twin/soulmate. Even die fijne geruststelling.

Het kan een zeer pijnlijk gevoel in jouw hart veroorzaken en een flinke leegte en eenzaamheid, ook door die hang naar het verleden.
Dit komt ĆØcht door de energie. Probeer je niet compleet te verliezen in dit gevoel.
Het kan ook dat je juist afgesloten voelt van jouw gevoel en even totaal onbereikbaar bent voor jouw twin/soulmate.

Misschien heb je nog bepaalde dingen te verwerken?
Op dit moment kan je een afwachtende houding aangenomen hebben.
~~~~~~~~

LEUKE MEEVALLER – FINANCIEEL VOORDEEL
Het kan dat je een leuke meevaller kunt verwachten. En daar bedoel ik niet mee vakantiegeld of belastinggeld maar nog iets anders leuks. Verwacht een leuke attentie (cadeautje), een spontaan bezoekje of misschien wel een hele leuke financiele meevaller.

Is het misschien zo dat je jouw maandlasten omlaag kunt brengen? Je kunt bij lopende contracten bijvoorbeeld internet en tv vaak een aantal maanden 50% korting krijgen en zo is er bij meerdere lopende contracten vaak een leuk voordeeltje te verkrijgen.

Misschien heb jij nog iets op zolder of in de berging liggen wat je niet gebruikt en in deze tijd mooi kunt verkopen?

Breng jouw financieƫn goed in kaart en zorg dat je alles betaalt hebt wat je moest betalen.

HET IS OKAY OM EEN AFSPRAAK OF COMMITMENT AF TE ZEGGEN OF TE CANCELLEN
Je kan het beste door deze energie komen door bepaalde afspraken waar je echt tegenop hikt af te zeggen of te verplaatsen. Belangrijke gesprekken kun je ook beter naar volgende week of de week er na verplaatsen. Onderhandelingen kun je nu beter niet voeren, sowieso niet deze week, tenzij je echt zeker van je zaak bent.

En als je ergens vol JA tegen hebt gezegd, enkele maanden of misschien zelfs enkele weken geleden, kun je nu misschien een dikke NEE voelen. Het is helemaal Okay om dit te herzien. Dit hoort bij grenzen stellen en patronen doorbreken. Voel je niet schuldig als je voor jeZelf kiest. Dit is zelfliefde!

PARTICIPEER NIET IN VUILIGHEID
Probeer je te distantiƫren van discussies, vuiligheid, roddels, ruzie. Loop liever weg, een blokje om.
Wandelen is een goed idee maar het liefst op rustige plekken, in de natuur.
Winkelen of boodschappen doen kan je het beste doen op tijden dat het rustiger is.
Je zult merken dat de mensen chagrijniger zijn en wat daarbij helpt is een vriendelijke lach of blik. Of een lieve opmerking of compliment maken, zal in deze energie wel goed doen.
Probeer je niet te laten leiden door de badvibes die je nu voelt, ook niet door de oordelen.

ZORG VOOR GENOEG ME-TIME.
Geef bepaalde taken uit handen of laat iemand uit het gezin ook eens meehelpen, probeer dit wel op een vriendelijke manier te vragen. Je zal sneller boos worden dan normaal, tel even tot 10, of als nodig, tot 20. Spring niet uit je vel. Adem in, adem uit! Probeer je geduld te bewaren.

Hak knopen door als je hulp nodig hebt in de huishouding of met andere zaken. Het is er de ultiem tijd voor!

AARDEN – VOETEN OP DE GROND
Juist in energieƫn zoals deze is het van belang om met blote voeten te lopen in huis, zoveel mogelijk. Een voetenbadje te nemen (met zeezout, keukenzout mag ook), je voeten lekker insmeren en verzorgen. Met blote voeten slapen (voor de dames die met sokken aan slapen).
Dit helpt je om meer contact te krijgen met jezelf maar ook met onze moeder, de aarde en zij geeft jou de energie die je nu zo hard nodig hebt.

Mediteer of doe Yoga, luister naar hoge frequentie muziek (zoek op Solfeggio via youtube) Ventileer, bel met je beste vriend/vriendin of iemand waar je lekker je ei bij kwit kan. Ga lekker een avondje samen film of cabaret kijken of gezellig koffieleuten (of borrelen).
Je kan ook het gevoel hebben dat je echt een time-out nodig hebt. Een weekendje weg of zelfs een vakantie (rust in wil plannen). Je hebt kans dat dit je goed zal gaan doen. Maak dit bespreekbaar.

Creƫer luchtigheid en humor in zaken. Zet leuke vrolijke dingen op. Cabaret of een komedie. lekker lachen doet goed!

ONRUST BIJ KINDEREN EN DIEREN
Veel gevoelige kinderen zijn weer onrustig in deze energie. Slapen slecht. Hebben hoofdpijn en buikpin. Veel weerstand tegen leren of luisteren. Zijn dwars, koppig. Treuzelen. Kunnen vaker wakker worden dan normaal. Zweten. Koortsig zijn. Jonger gedrag vertonen dan normaal. Hangerig zijn.
Gefrustreerd, huilerig en boos. Snel ontploffen; Jantje lacht – jantje huilt.

De dieren zijn ook weer erg prikkelbaar en kunnen ruzie maken, luidruchtiger zijn dan normaal of nukkig, geen goede zin hebben, een snauw geven/uithalen naar elkaar.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Herken je je in dit journaal? Laat even een reactie achter <3

Ik wens iedereen ondanks de prut-energie toch fijne dagen toe. Count your blessings. Sta even extra stil bij de mooie en fijne dingen die je hebt in jouw leven..

NamastƩ.
Kimberley Kooijman

Berichten gemaakt 74

EĆ©n gedachte over “ONDERSTEUNEND ENERGETISCH / KOSMISCH JOURNAAL NIEUWE MAAN IN TWEELINGEN 22-05-2020

  1. Dank je wel er is meteen veel duidelijkheid gekomen rond hoe ik me deze week en nu voel. Ik kan het volledig plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

ONDERSTEUNEND ENERGETISCH / KOā€¦

door Kimberley tijd om te lezen: 13 min
1