ONDERSTEUNEND ENERGETISCH JOURNAAL VOLLE MAAN IN STEENBOK 5 JULI + MAANSVERDUISTERING & MERCURIUS RETROGRADE

Voel jij je ook al dagen zo onrustig? Heb je moeite met slapen? Voel je je opgejaagd of heel boos over iets? Je voelt je raar maar je kan je vinger er niet op leggen wat er met je aan de hand is.
Er is veel gaande, in mijn journaal hieronder leg ik je uit wat er aan de hand is.

We zitten op dit moment in een hele heftige energie. In een energetische stijging van de schumann resonantie, het is Volle maan en we zitten ook nog eens volop in Mercurius Retrograde. En daarbij is het een volle maan met maansverduistering.
De volle maan gaat gepaard met een eclips en is daardoor extra intens (de verduistering vergroot de intensiteit van de volle- maan).
Het effect en ook de invloed van deze maan kan een aantal dagen aanhouden.

Voor fijngevoelige mensen/HSP’s is dit alles al dagen heel intens voelbaar.

Onrust, chaos. Dingen lopen niet zoals je zou willen of anders dan gepland. Kleine ongelukjes, dingen die kapot gaan of mis gaan..

Symptomen van deze energie: Slapeloosheid, moeite met de slaap vatten, onrust, extreme vermoeheid (meer behoefte aan slaap), pijn in nek, rug, schouders, hoofdpijn, passiviteit, geen/minder geduld, uit je slof schieten, drama, agressie, verdriet, behoefte aan intimiteit/bevestiging, sentimentele gevoelens, weerstand, onbegrip, mensen zijn humeurig, wispelturig, geen keuze kunnen/durven maken, angst, verslavingszucht, vluchtgedrag, verleiding/afleiding, ontkenning, wegdrukken van emoties, behoefte aan betere communicatie.

BANG VOOR DE GROTE STAP?
Je kan bang zijn om een grote stap te zetten/wagen door vroegere ervaringen/teleurstellingen en hierdoor last hebben van faalangst.
Het is een mooie tijd om angst te overwinnen. Deze energie kan jou genoeg zelfvertrouwen geven als je het maar durft om de stap te nemen en een totaal andere keuze te maken dan je normaal zou doen.

ER KAN VEEL WOEDE LOSKOMEN
Er komt veel opgekropte woede uit. Emotionele uitbarstingen, woede uitbarstingen. Om je heen zijn de mensen fel en gespannen en kunnen mensen ineens heel anders uit de hoek komen dan normaal. Je kan dit ook bij jezelf merken.
Probeer niet alles weg te drukken maar te voelen wat er gaande is. Waar de frustratie vandaan komt. Misschien is er een betere manier om dit te ventileren? Met minder agressie? Je zult dan meer bereiken.

RUIMTE CREËREN
Alles wat er de komende week gaat gebeuren is nodig om ruimte te creëren, en rust om (eindelijk) los te kunnen laten wat jou niet langer dient.

Het kan dat je letterlijk gaat opruimen/ schoonmaken of loslaten wat jou niet meer dient. De-clutter. (Ontspullen).

ONVOORSPELBARE SITUATIES
Er kunnen zich radicale veranderingen voor doen. Onvoorspelbare situaties.
Geheimen kunnen aan het licht komen.

De kaarten worden opnieuw geschud en kunnen heel anders komen te liggen.

Veranderingen in vriendschappen of relaties of klaar zijn met bepaalde vrienden/kennissen of social media contacten. Het kan ook zijn dat jij zelf verwijderd wordt of mensen klaar met jou zijn of je al een tijdje niets meer gehoord hebt of zelf al een tijdje niets laat horen in een bepaalde vriendschap of met familie.

Deze energie dwingt je uit situaties te onttrekken die niet langer goed voelen. Verhalen/creaties waar je jouw vraagtekens bij hebt. Waar je gedwongen wordt om een kant te kiezen. Het hoeft niet. Stap uit het verhaal.
Zolang je dit niet doet hou je zelf ook dit verhaal in stand.

GOED BLIJVEN COMMUNICEREN
Blijf praten/communiceren over hoe je je voelt met jouw omgeving/geliefde(n). Iedereen heeft last van deze energie, probeer het een beetje luchtig te houden ook al voelt het allemaal zo intens.

Als je op het punt staat om op te geven of jouw hoofd te laten hangen, maak dan geen keuze of hou nog even langer vol. De oplossing is dichterbij dan je denkt.
Na de volle maan zullen de dingen duidelijker zijn en weet je beter wat je dient te doen.

WAT WIL JE ECHT?
Wat zou je echt willen?
Maak plannen of keuzes richting jouw doel. Je hebt het gevoel dat je iets drastisch anders moet doen. Dit zou kunnen gaan over jouw huis, de huishouding of inrichting, de tuin, opruimen of misschien wil je toch een gezonder leefpatroon of een betere structuur en baal je van jezelf.
Schrijf op wat je graag zou willen en probeer eventueel een schema te maken waarbij je de verandering een beetje in kan bouwen.

Het is niet zelfzuchtig om aan jezelf te werken. Sterker nog; als jij je goed voelt voelt jouw hele omgeving zich goed. Jouw energie heeft invloed op jouw hele omgeving.
Als je dus voor jezelf kiest of iets voor jezelf doet doe je het eigenlijk ook voor jouw omgeving.
Vertroetel jezelf dus maar lekker in deze energie want je hebt het verdient.
Probeer extra te genieten. Maak alles net even wat lekkerder, mooier, leuker om jezelf wat beter te voelen en de energie door te komen.

“ONTLASTEN”
Het is een tijd van “ontlasten”. Dit kan je voelen aan jouw maag/darmen. Je kan je buik vol hebben van een situatie. Of een situatie kan niet meer te slikken zijn of niet meer te verteren. Je maag en darmen kunnen serieus van slag zijn. Je kan geen trek hebben in eten of juist bij gemis extra eten (met ook pijn tot gevolg). Je kan meer naar de wc moeten dan normaal.
Hartkloppingen horen er ook bij.
Er is veel hartzeer wat loskomt in deze heftige energie en een grote hang naar het verleden of oude situaties.

STORINGEN / KAPOTTE APPARATEN
Electrische apparaten werken weer niet mee, lijken kapot, haperen, lampen flikkeren. Wifi signaal is slecht, tv of radio valt uit. Telefoon valt spontaan uit of geen bereik of er is storing tijdens het bellen. Ook in de techniek zitten dingen niet mee.

WEERSTAND
Het is een energie dat het even niet mee lijkt te zitten.
Vertraging, weerstand, onbegrip. Starre klantenservices, baliemedewerkers die niet mee denken.
Je vraagt je af waar mensen in godsnaam mee bezig zijn.

Er is een betere manier. Waarom gaan we niet gewoon harmonieus met elkaar om? Waarom is er geen service meer?
Waarom verstard de maatschappij zo? En is iedereen zo met zichzelf bezig? Er is behoefte aan meer connectie. Hoe komen wij tot een betere connectie en communicatie?

MENSEN UIT HET VERLEDEN DUIKEN OP
Onverwachte spoken uit het verleden (oude contacten) duiken weer op. Geliefden of vrienden van vroeger.
Vaak waar je niet echt op zit te wachten of iemand die je vergeten was.
Bedenk je goed of je deze mensen nog wel wilt in jouw leven. Soms is een excuus op zijn plaats. Blijft dit uit en komt diegene alleen maar om weer “te nemen”, probeer deze persoon dan af te wimpelen of niet meer te reageren.
Het is niet voor niets dat deze persoon tot jouw verleden behoorde.

TWEELINGZIELEN / SOULMATES / ZIELSLIEFDE

Er is een verandering gaande in de communicatie tussen tweelingzielen. Er is langzaam weer wat meer contact, dit kan ook telepathisch zijn of het kan zijn dat je veel tekens of signalen mag ontvangen. Dubbele getallen, een bijzondere vlinder of ander insect zoals een libelle of veertjes op bijzondere plekken.

Je kan je aangetrokken voelen tot zaken waar jouw zielfliefde heel erg van houdt of bij die zaken erg aan hem of haar denken.
Je kan zomaar ineens zijn/haar geur ruiken.

De maan in Steenbok staat nu recht tegenover de zon in Kreeft en dat maakt dit een hele intense Volle maan voor Tweelingzielen.

Er is zeer veel magnetische aantrekkingskracht. Behoefte om samen te zijn en er is een rauwe seksuele energie.
Dit kan ervoor zorgen dat sommige zielshelften samenkomen tijdens of na de volle maan.

Mercurius Retrograde dwingt ons om onze communicatie te veranderen. Communicatie tussen zielsgeliefden is essentieel.
We dienen ons los te maken van verwijt, twijfel en andere 3D zaken en gedachtes die ons tegenhouden om onvoorwaardelijk lief te kunnen hebben.

Na Mercurius retrograde breekt er een hele interessante tijd aan voor zielsgeliefden. We gaan richting de Leeuwenpoort, 8-8 waar ik uitgebreid over zal schrijven tegen die tijd.

Trek zelf de stoute schoenen aan als je contact wilt, neem het initiatief!

Voor zielsgeliefden in Separatie komt er meer zachtheid aan en meer begrip voor elkaar. De afgelopen maanden zijn er veel patronen, blokkades en trauma’s doorwerkt en dit schept ruimte voor vernieuwing.

Houd moed en vertrouwen en trust the process!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

TOT DE KERN KOMEN VAN EEN LANGSLEPEND PROBLEEM
Door de (emotionele) uitbarstingen/openbaringen deze week komt alles in een ander licht te staan. Schaduwkanten komen naar boven of de kern van een langslepend, diepgeworteld probleem komt eindelijk naar boven.

KARMA DOORWERKEN
Het doorwerken van familiekarma. Het overzien van van alles wat gebeurd is vroeger, in jouw jeugd of wat er recentelijk gebeurd is en bijvoorbeeld niet zo netjes was, anders had gemoeten.

Er is veel verdriet en dat verdriet moet ook “ontlast” worden. Geef je emoties lekker de vrije loop (dus als je moet huilen, gooi het eruit, als tranen je dwars zitten, zet iets op waardoor je moet huilen) en schep ruimte voor jezelf en in jouw systeem.
Loop niet langer weg voor jouw gevoelens. Cijfer jezelf niet langer weg. Jij mag er ook zijn en het wordt tijd dat je voor jezelf gaat staan en gaat opkomen.

HERONTDEK DE PASSIE IN JOUW RELATIE
Er is een sexuele agressie / energie gaande. Deze periode is zeer geschikt om te gaan praten over problemen in de intimiteit, issues of juist uit jouw comfortzone te stappen en iets geheel nieuws te proberen. Probeer jouw behoeften aan te geven maar ook jouw grenzen als iemand constant alleen maar aan zichzelf denkt, praat hierover.
Het is een geschikte tijd voor lovers om elkaar te herontdekken. Maak er gebruik van!

Probeer positief te blijven, ook al voelt het allemaal zo chaotisch aan. Laat je niet mee slepen in (andermans) drama en oordelen. Doe niet mee aan de roddels en achterklap want reken maar dat de mensen smullen om dit weer tegen anderen te vertellen.

Je hoeft niets te vinden van iemand of een situatie. Het is niet aan ons om ergens wat van te vinden of een oordeel te hebben. Daarmee zoeken we iets buiten ons zelf of geven we energie aan iets buiten ons.
Probeer het oordeel los te laten en houdt het je toch enorm bezig, misschien wordt het eens tijd om hier serieus naar te kijken, waarom zit je er zo mee?

De energie wisselt per dag, zelfs per dagdeel. Dit kan heel verwarrend voelen en je kan je wispelturig voelen. Het ene moment heb je behoefte aan actie en het andere moment kan je juist NIETS hebben.

PAK DIE MOMENTEN VOOR JEZELF
Probeer in deze hectische tijd wat momentjes voor jezelf te pakken. Mediteer of ga in bad. Trek even lekker de natuur in. Ga wandelen (bijv. met de hond), vertroetel jezelf, koop een lekkere creme voor jezelf, verzorg jouw nagels, ga naar de kapper. Neem even echt tijd om iets te doen in je eentje.
Hierdoor kan je weer even opladen.

Voel je niet schuldig of rot omdat je een uitbarsting hebt of omdat je je verdrietig voelt. Of omdat je niet kan voldoen aan verwachtingen die anderen nu van je hebben.
Dit is helaas zoals het is. En, helaas, er komt nog veel meer aan.

We kunnen ons nu beter voorbereiden op wat er komt. Wetende dat de energie heftig is. De mensen heftiger reageren. Je merkt het aan de kids en aan de dieren.

EGO ENERGIE
Iedereen wil nemen wat van HEM is. Ego, hebzucht. Wil wat hem “toebehoort”.
En je hoeft hier niet aan mee te doen.

Natuurlijk is het belangrijk om aan iemands behoefte te voldoen maar het moet wel gezond zijn en iemands eisen moeten reëel zijn.

Als je merkt dat je een bepaalde situatie of persoon teveel aandacht/energie hebt gegeven en jouw situatie of gezin eronder lijdt, stop hier dan mee.
Dit zou ook over je werk kunnen gaan.
Het is tijd om jouw grenzen aan te gaan geven want als je zo doorgaat brand je op.

Er zitten super veel mensen thuis met een burnout.
Deze mensen hebben vaak te lang hun grenzen niet aangegeven met alle gevolgen van dien.
Dat wil jij toch niet? Je grens aangeven is niet egoïstisch, het is voor jezelf zorgen!

De komende tijd gaat belangrijk zijn voor jouw groeiproces omdat je meer gaat staan voor wat jij echt wilt (bereiken) in het leven.

Je kan hoger in jouw ascensieproces komen of zelfs kundalini-energie ervaren.

Het is een hele mooie tijd als je de energie positief weet om te zetten.
Zie je het allemaal even niet meer zitten? Zoek raad bij een vriend/vriendin.

Kan je je vinden in dit stuk? Laat een reactie achter. <3

Ik wens jullie een mooie Volle maan

Namasté 🙏,
Kimberley Kooijman

Berichten gemaakt 74

Eén gedachte over “ONDERSTEUNEND ENERGETISCH JOURNAAL VOLLE MAAN IN STEENBOK 5 JULI + MAANSVERDUISTERING & MERCURIUS RETROGRADE

  1. Dank je wel Kimberley voor je artikel, heel uitgebreid ėn duidelijk!
    Inmiddels weten we dat er in deze maand veel gaat veranderen…je leest niet anders 😉
    Hopelijk zullen we na deze ‘periode’ voor ons zelf helderheid hebben gekregen welke onderwerpen nog in ons ‘systeem’ zaten!
    Groetjes, Agnes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

ONDERSTEUNEND ENERGETISCH JOUR…

door Kimberley tijd om te lezen: 8 min
1