ONDERSTEUNEND ENERGETISCH JOURNAAL, SCHORPIOEN SEIZOEN + MARS RETROGRADE IN TWEELINGEN

28 Oktober 2022 – 05 – November 2022


Symptomen: Vermoeidheid / veel behoefte aan slaap-veel willen slapen, wakker liggen/niet meer in slaap kunnen komen, behoefte je terug te trekken, behoefte aan rust, snel overprikkeld zijn, kort lontje, gefrustreerd, emotioneel/sentimenteel/slachtofferrol veel denken aan het verleden/denken aan oude geliefden, intense dromen/veel dromen, ongeduldig, snel getriggerd raken, schuring in het hoofd rondom 3e oog, snel patronen doorbreken, door willen pakken, behoefte aan contact /intimiteit, je bent gevoeliger.

Vanaf vorig weekend is de zon in Schorpioen gaan staan en vanaf dat moment gingen meerdere planeten shiften van Weegschaal naar Schorpioen waardoor er tijdens de Nieuwe maan met Eclips een Schorpioen stellium ontstond.

Heftige gevoelens. Voor de 1 neerslachtig en voor de ander juist mooi diep om op te reflecteren. Bracht het ook intense gevoelens met zich mee, wrok, haat, jaloezie, boosheid, hangen aan oude situaties en mijmeren over het verleden.

Inmiddels zijn we een aantal dagen verder en heb ik het genoegen om een heel mooi journaal voor jullie te channelen over de komende week, want het gaat transformerend worden! Ben jij er klaar voor?

De afgelopen weken zijn er allemaal planeten uit Retrograde gegaan, die al lange tijd in Retrograde stonden en waardoor er nog veel weerstand was of zelfs stilstand.
De planeten lopen weer voorwaards dus er is meer flow en vooruitgang.

MARS RETROGRADE IN TWEELINGEN 30 OKTOBER 2022 (TOT JAN 2023)
Mars is de planeet van DOEN, actie, passie het mannelijke. Daadkracht. In het sterrenbeeld Tweelingen komt hij niet helemaal tot zijn recht en ik zal uitleggen waarom.
De energie van Tweeling is wat vluchtig, ongeduldig en impulsief en Tweeling wil graag snel resultaten zien. Retrograde houdt in dat de planeet achterwaards loopt dus dat er weerstand is of “geen vooruitgang”. Het is bedoeld als een periode voor reflectie, om inwaards te keren en te reflecteren.

Tweeling is van nature de “communicator”. Houdt van praten en zoekt graag dingen uit. Concreet en wetenschappelijk.
Met Mars in Tweelingen houdt dit in dat er op het gebied van Communicatie grote stappen voorwaards gemaakt kunnen worden. Dit kàn maar dit zal niet voor iedereen gelden, alleen de mensen die willen kunnen reflecteren, waar ruimte is voor groei.
Het kan namelijk ook een toxische tijd worden als je niet met dit onderwerp aan de slag gaat, weigerd aan te kijken wat aangekeken moet worden en je laat drijven op de impulsen en de passie.

Tweelingen is speels, dus in Mars staat dit ook voor een leuke speelse tijd, met luchtigheid en flow. Zeker tezamen met Schorpioen seizoen een erg interessante periode voor de liefde, voor passie en natuurlijk voor seks.

SCHORPIOEN SEIZOEN – GROTE TRANSFORMATIE
We krijgen nu de kans geboden om zaken in onszelf aan te kijken. Waar saboteren we onszelf nog? (en of anderen). Waar kunnen we onszelf verbeteren?
Waar mogen we nog wat dieper naar gaan kijken? Waar wijzen we nog naar anderen of leggen we de schuld of verantwoording bij een ander?
Het gaat erom om zelf verantwoording te gaan nemen voor jouw leven en de keuzes die je maakt of gemaakt hebt.
Niet langer in de slachtofferrol te zitten of de wijzende partij te zijn maar zelf het diepe transformerende werk te doen wat gedaan dient te worden.

DOOD EN WEDERGEBOORTE
Velen hebben de afgelopen weken of maanden (weer) te maken gehad met de donkere nacht van de Ziel. Psychoseachtige gevoelens/wanen, angsten, paniekaanvallen etc.

De kunst is om hier zelf doorheen te gaan zonder angst maar te gaan voelen wat dit jou nou eigenlijk wil zeggen, zonder het weg te willen drukken, te willen veranderen, te verdoven of afleiding te zoeken. Het is vaak een terugkerend patroon of het gaat vaak over een terugkerend onderwerp.

Je krijgt nu de kans geboden om hier doorheen te gaan en dit stukje te transformeren.
Wees niet langer bang want achter deze angst of donkere gevoelens ligt juist dè transformatie/ sleutel.

DIVALI / SAMHAIN – DE SLUIER TUSSEN WERELDEN IS DUN OP DIT MOMENT
Deze vieringen komen samen, Divali is geweest en Samhain komt er aan. Samhain kondigt een nieuw jaar aan en het einde van het oude. Het is een viering van “de winter”.

De sluier is dun tussen overledenen, tussen onze ancestors. We kunnen momenteel voelen dat er veel door ons heen wil komen of binnen wil komen. Veel informaties maar ook spirituele/paranormale gaven kunnen zich nu snel of sterk ontwikkelen.

Ook kun je berichten doorkrijgen van overleden dierbaren/ancestors en ook werken met het eren van jouw voorouders/ innerlijk kind.
Het is een super mooie tijd hiervoor.

Via dromen kan er ook veel informatie binnenkomen of kunnen overleden dierbaren jou bezoeken.

OPBOUW RICHTING DE ENGELENPOORT – MASSIVE ENERGY
Je kunt voelen dat de energie is veranderd. Je merkt het zelfs in de maatschappij en de topics in “het nieuws” dat er een verandering is, ook in hoe de dingen bij de mensen aankomen. Alsof veel mensen nu de dingen makkelijker of sneller doorzien.
Ook dit komt door de transits van dit moment. Heerlijk, transformerend.

Daarbij komt dat we naar de grootste en meest krachtige poort van het jaar gaan, namelijk; de Engelenpoort. 11-11 (11 November). De opbouw hier naartoe is al voor velen van ons voelbaar en zorgt altijd voor een mega shift en vele downloads/activaties die binnen mogen komen.

De energie van de Engelenpoort werkt lange tijd door tot ongeveer de Winter Solstice/Equinox. Ik probeer in de tussentijd meer journaals uit te brengen maar dit lukt helaas niet altijd. (Achter de schermen ben ik al een lange tijd ongelooflijk hard aan het werk/processen).

TWEELINGZIELEN – ZIELSGELIEFDEN – KARMISCHE RELATIES

Ook voor Zielsgeliefden is deze tijd 1 van de belangrijkste transits van het jaar. Schorpioen Seizoen. Waarom? Omdat de passie het meeste flowt en ook de gevoelens het meeste en heftigst aanwezig zijn in deze tijd.

Er wordt geen blad voor de mond genomen, zeker met Mars die Retrograde gaat lopen.
Er komt meer ruimte voor communicatie en ook voor reflectie.

Er kunnen 2 scenario’s plaatsvinden tussen Tweelingzielen en/of Karmische relaties en dat is dat de minder bewuste Zielsliefde kiest om op de impulsen en driften te handelen en reageren. Hij/zij benaderd jou vanuit een hoge sexuele energie, vanuit adoratie, het ophalen van oude herinneringen en dit gaat dan vooral vanuit de Rootchakra en niet om het echte voelen. Dit is de oude manier, en dit houdt geen stand.

Of scenario 2, de zielsverwant kiest ervoor om zijn/haar pijnen aan te kijken, doorziet eigen gedrag en de pijnen/chaos die hij/zij veroorzaakt heeft en wil dit transformeren en ziet ook in dat de verbinding te kostbaar is om nog langer op het spel te zetten of om voor lief te nemen.

Er kan ook een scenario bestaan waarbij je niets merkt, beide zielshelften eigen processen doorlopen en je elkaar misschien op een later moment weer hoort.

Wèl is dit een tijd waarbij Zielsgeliefden elkaar weer opzoeken. De liefde weer trekt en de aantrekkingskracht ongelooflijk magnetisch is.
Alleen als beide partijen bereid zijn om het innerlijke werk te doen, en dan niet alleen te kijken naar liefde, licht, en de mooie kanten maar ook de schaduwkanten, alleen dan kan er werkelijke Union komen.

Zelfs Karmische relaties kunnen shiften als de minder bewuste Zielshelft echt aan zichzelf gaat werken en bereid is verslavend gedrag/patronen achter zich te laten.

Van beide kanten is er zeer, zeer veel liefde nodig om dit te doen slagen. En ook heel veel geduld. Met Mars in Tweelingen is geduld soms nog een dingetje. Dus houd hier rekening mee, als je merkt dat je jouw geduld verliest.

Nu is het ook de tijd dat veel Zielsgeliefden elkaar mogen vinden en gaan herkennen/erkennen.
Dus veel bijzonder verbindingen ontstaan in de komende periode (2 a 3 maanden).

Verbind vanuit de hartchakra en niet vanuit de rootchakra en let the magic happen!

~~~~~~~~~~~~~~

LIEFDE- RELATIES WORDEN OP DE PROEF GESTELD
Ook voor bestaande relaties/verbindingen geldt dat we de keuze hebben om bepaalde patronen en/of gedrag te transformeren of te herhalen wat we altijd al deden.
Deze periode zullen oude gedragingen meer gaan irriteren/triggeren en opvallen waardoor relaties op de proef kunnen worden gesteld.

De kunst is om naar eigen gedrag te gaan kijken. Naar jouw eigen aandeel en ook eerlijk naar of deze relatie jou het wel waard is om een verandering teweeg te willen brengen. Soms nodigt de omgeving hier ook niet toe uit.
Even wat tijd voor jezelf nemen kan helpen. Of inwaards te keren door meditatie/ontspanning/sporten/hardlopen/een ontspannend bad.

Schorpioen brengt ook de gelegenheid tot meer passie in de relaties. Om seks en elkaar te herontdekken of op andere manieren te gaan beleven of juist te gaan verdiepen.

Weet dat je zelf de keuze hebt in jouw relatie, of het stroomt of niet stroomt, of je initiatief neemt of niet, of je verandering wilt/maakt of niet.
Nu is het de tijd om te gaan communiceren waar jouw behoeftes liggen.
Er kunnen botsingen/clashes ontstaan maar laat dit jou niet tegenhouden. Als er verandering nodig is dan is dit ook nodig.

VERBINDEN – RITUELEN – CEREMONIES
In deze tijd is het mooi om te werken met rituelen.
Het eren van onze voorouders maar ook zelf meer ceremonieel om te gaan in ons handelen, de dagelijkse dingen en zelfs de omgang met elkaar.

En ook om weer meer met anderen te gaan socializen/verbinden en andere op te zoeken. Ook nieuwe mensen.
Deze tijd nodigt heel erg uit tot nieuwe contacten maar ook het verdiepen van bestaande contacten omdat je momenteel heel erg de diepte in kunt gaan.

EMOTIES – DIEP VOELEN
Zoals ik al eerder schreef kan er van alles los komen in deze tijd.
Het is per persoon verschillend.

Het loskomen van emoties is momenteel heel normaal. Je kunt sneller emotioneel reageren op een situatie, gebeurtenis of wanneer je een film kijkt of muziek hoort.
Ook kun je van iets simpels als een mooie zonsondergang al vol schieten. Of een aandoenlijk filmpje over dieren.

We mogen diep geraakt zijn. We mogen ons diep laten raken. We mogen diep voelen want we zijn mensen, we zijn diep-voelende wezens.
Diep voelen geeft jou het gevoel dat je leeft en diep voelen is wat ons onderscheidt van de andere dieren. Dit is ons voorrecht als mens.

We hoeven niets weg te drukken, alles mag er zijn. Alles in jou mag er zijn.
En ook als je de emoties niet voelt of diep voelt is er niets mis met jou, waarschijnlijk voel jij andere dingen heel sterk.

“ONT”-WIKKELING
Er komen veel mensen nu in een stroomversnelling in hun ontwikkeling, die nog niet wakker of bewust waren, in een spirituele ontwaking.

Ik noem dit bewust “ONT”-wikkeling omdat we onszelf vaak inwikkelen in patronen en rollen. We nemen de rol aan van moeder. Van onze baan. We noemen onszelf bijvoorbeeld dat wat we doen. “Ik ben verpleegster, ik ben kok, ik ben moeder”. In feite zijn we dit niet maar doen we dit. Een deel van ons “is dit”. Je bent moeder maar 8 uur per dag verpleeg je mensen. Daarnaast ben je nog zoveel meer.

Hetzelfde met diagnoses of stoornissen. We krijgen een stempel en we zeggen “ik ben autistisch, ik ben borderliner, ik ben ADHDer, ik ben HSP, ik ben getraumatiseerd”.
Maar in feite is een deel van ons dit, een deel van ons voelt dit. Je gedraagt je soms autistisch, maar je BENT het niet 100% van de tijd, je bent nog zoveel meer.

We mogen onszelf ONT-wikkelen van al onze hokjes en patronen die ons tegenhouden waarmee we onszelf en ook onze medemensen beperken.

Tuurlijk kan het helpend zijn in situaties als je blokkeert of overprikkeld raakt om te denken “ohja, shit, ik ben hooggevoelig, dit is misschien niet zo handig”, maar beperk jezelf er niet mee. Laat het werken in jouw voordeel. Alle stoornissen en diagnoses hebben ook hun voordelen.
Ik schrijf dit voor mensen die in ontwikkeling of bewustwording zitten, als je niet met bewustzijn bezig bent zal bovenstaande jou enorm triggeren. Sorry daarvoor. Dit stuk is niet voor jou bedoelt.

We hebben NU de kans om ons te ontDOEN van wat ons tegenhoudt. Niet langer vast te houden aan verhalen die we onszelf vertellen dat we nog niet klaar zijn voor bepaalde dingen, bijvoorbeeld om een bedrijf op te zetten, om coach te worden, om een opleiding te starten of voor de liefde. We zijn er klaar voor en je zult het gaan voelen, de komende tijd dat je grote stappen voorwaards mag gaan maken. Pak het met beide handen aan!

Ik wens jullie een hele mooie transformerende tijd

En ik ben natuurlijk erg benieuwd of jullie je herkennen in mijn journaal.
Laat vooral een reactie achter

En ik wens jullie alle liefs,
Namasté,
Kimberley Kooijman

Berichten gemaakt 74

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

ONDERSTEUNEND ENERGETISCH JOUR…

door Kimberley tijd om te lezen: 8 min
0