DE DONKERE NACHT VAN DE ZIEL, EEN PROCES VAN DIEPE SPIRITUELE ONTWAKING, UITGELEGD

De donkere nacht van de ziel ook wel bekend als “The Dark night of the soul” is een begrip waar veel mensen nog niet precies van weten wat het inhoudt of dat het überhaupt bestaat.

Gezien de intensiteit op de psyche is het erg belangrijk om hier weet van te hebben omdat het vaak verward wordt met een depressie, psychose, nervous breakdown, angstaanval, schizoïde gedrag en ga zo maar verder.

De donkere nacht van de ziel kenmerkt zich door de duur van een bepaalde periode vaak 4 tot 7 dagen maar kan per persoon verschillen in lengte en ook in hevigheid.

Er gaat een trigger aan vooraf.
Vaak gaat er een bepaalde trigger aan vooraf zoals bijvoorbeeld een relatiebreuk, het kan ook het verlies zijn van baan, een geliefd persoon of een opmerking die in jouw systeem binnenkomt en zorgt voor een grote inwendige opschudding.

De donkere nacht van de ziel is kenmerkend/typerend voor het Tweelingzielen proces en beide zielshelften kunnen meerdere donkere nachten van de ziel doorstaan.

De verschillende fasen van dit proces
De donkere nacht van de ziel verloopt in fases. De beginfase voelt psychose-achtig en kenmerkt zich door gevoelens van pure wanhoop en zeer grote emotionele ups en downs. Vanuit het niets huilen, de tranen zitten hoog. Het gevoel psychisch door te draaien. En dit kan een paar dagen duren. Bepaalde liedjes triggeren een waterval aan emoties en je kan het gevoel krijgen dat je gek aan het worden bent.

Het doorwerken van oud zeer
Tegelijkertijd in het doorvoelen/doormaken en doorleven van al deze emoties komen er vele inzichten binnen. Vaak allerlei “aha” momenten. En zo werk je binnen korte tijd allerlei patronen en blokkades door.

Na een aantal dagen kun je het gevoel krijgen iets of iemand nodig te hebben. Een enorm verlangen naar hulp of medeleven of zelfs medelijden. En willen delen over jouw proces. Alleen zal dit warrig overkomen voor de ander omdat je jezelf erg moeilijk onder woorden kunt brengen en ook tevens niet weet wat de waarheid is. Omdat dit puur gebaseerd is op emoties en de emoties tijdens deze donkere dagen als “ECHT” en “de waarheid” aanvoelen.

Je kunt geneigd zijn contact op te nemen met degene die deze donkere nacht van de ziel bij jou heeft aangewakkert maar dat is meestal niet zo heel erg handig.

Het proces zèlf doormaken
Belangrijk is het om deze dagen zèlf door te maken en te doorleven om verder te komen. Want hoewel dit hele akelige dagen zijn die heel angstaanjagend aan kunnen voelen, is het een cadeautje in een lelijke verpakking. “a Blessing in Disguise”.
Je krijgt namelijk de kans om in deze korte tijd heel veel blokkades/patronen en overtuigingen op te ruimen die onbewust opgeslagen zaten in jouw systeem. Zaken waar je dus geen weet van had of die je al lang vergeten had.

In deze periode kun je levensechte dromen hebben, dejavu’s beleven en/of vele flashbacks krijgen. Bepaalde liedjes triggeren situaties uit het verleden en kunnen voor een diepe clearing zorgen mits je het niet wegdrukt/onderdrukt/verdoofd.
Ook krijg je veel tekenen in deze periode zoals veertjes op bijzondere plekken, dubbele getallen en bepaalde liedjes uit die specifieke tijd die je aan het verwerken bent.

Geen noodzaak voor psychische hulp
Het is vaak niet nodig om psychische hulp in te schakelen. Het is wel raadzaam om contact op te nemen met een gelijkgestemd iemand, iemand die je vertrouwd of iemand die hier verstand van heeft (dus ervaring heeft met dergelijke spirituele processen).

Meerdere Donkere nachten van de ziel mogelijk
Je kunt meerdere donkere nachten van de ziel ervaren in een jaar of in een aantal maanden tijd. Soms gaat de Donkere nacht van de ziel gepaard met bepaalde maanstanden maar het kan ook, zoals ik eerder noemde, onderdeel zijn van het Tweelingzielenproces of Zielsliefdeproces waar je in zit.

Diepe zielenpijn
Een Zielsliefde kan jou nèt daar (aan-)raken waar het het meeste pijn doet. Het is een spiegelrelatie en het kan bepaalde donkere stukken in het licht zetten waar jij naar weigerde te kijken of waar je gewoonweg een blinde vlek op had.
Vaak is het ook zo dat in zo een proces 1 van de zielshelften wegvlucht en de ander verbijsterd, verslagen en eenzaam achterblijft. Voor de vluchtende zielshelft kwam het waarschijnlijk te dichtbij of wilde hij/zij het niet aangaan met zichzelf.

De Donkere nacht van de Ziel gaat gepaard met een hele diepe zielenpijn vaak op oude wonden en overtuigingen zoals het gevoel compleet afgewezen te zijn of niet gehoord en gezien te worden of niet erkend.

Verkeerd begrepen worden
De pijn die iemand die de Donkere nacht van de ziel doormaakt beleefd is zeer intens en uiteraard, levensecht en hier dient zorgvuldig mee om te worden gegaan.
Het is een eenzaam en confronterend proces. Voor een buitenstaander kan het overkomen alsof de persoon in dit proces onder invloed is van drugs of alcohol. Dit proces gaat gepaard met veel verwarring en kan ook zorgen voor warrige spraak of het versturen van warrige berichten.

Het is een proces dat nodig is om een laagje dieper te gaan en meer te zakken in jouw essentie en in zelfliefde.
Alle beperkte overtuigingen maar ook oude (zielen-)pijnen dienen jou niet meer en het is belangrijk om ze te doorvoelen en ook echt aan te durven te kijken om het uiteindelijk achter te kunnen laten. Of te weten waar je aan te werken hebt.

Als je door dit proces heen bent gegaan voelt het als een enorme opluchting. Vaak snap je dan ook niet zo goed waar je nou precies last van had, waar dit vandaan kwam, en je dacht ook waarschijnlijk dat je dacht dat je het ergste al wel had meegemaakt. Niet dus..

Een donkere nacht van de ziel kan op elk moment aantreden.

Bij langer aanhouden, mogelijk toch hulp vragen
Als deze dagen langer duren is het wellicht raadzaam om contact op te nemen met een ervaringsdeskundige om uit te zoeken of uit te sluiten of je niet te maken hebt met psychische problemen.
Als je de lessen en inzichten die dit proces met zich meebrengt wegdrukt of verdoofd met medicatie, alcohol of drugs kan deze periode mogelijk langer duren of kunnen de gevoelens intensiveren. Ze gaan niet weg. Het gaat pas weg als jij bereid bent al jouw inner demons aan te kijken en “te bevechten”. Je komt er doorheen door het te doorleven. Er is geen mogelijkheid om er uit te stappen, geen “quick escape”of “quick fix” en je kan denken “Ik heb hier nu geen tijd/kracht voor” maar dit dient zich niet voor niets aan jou aan.

Het kan in eerste instantie voelen als een terugval van een periode die je al eerder hebt meegemaakt, wat ervoor kan zorgen dat je enorme paniek ervaart.
Je zal echter merken dat het per aantal dagen veranderd en je er vlot doorheen komt.

Meditatie en diepe ademhalings oefeningen zijn van groot belang en grote waarde in dit proces.

Eenmaal door deze dagen heen voelt het alsof de zon weer is gaan schijnen en voel je je ook trots op wat je hebt bereikt en dat je die diepe emoties hebt doorleefd en doorvoelt, gewoon zelf, zonder hulp en zal je gaan ervaren dat deze dagen voor een grootse diepe transformatie hebben gezorgd. Een grote opschoning van jouw systeem. Een grote radicale shift die nodig is om hoger te komen in jouw ascensie proces en op het pad van spirituele bewustwording.

Mocht je vastlopen en hulp nodig hebben in dit proces dan kun je mij contacteren voor een consult.

Namasté,
Kimberley Kooijman

Berichten gemaakt 73

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

DE DONKERE NACHT VAN DE ZIEL, …

door Kimberley tijd om te lezen: 5 min
0